Consulatul General

Consulatul General al României la Bari

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

 

Adresă: Via Bruno Zaccaro, nr.19, CAP 70126 Bari (BA)

Telefon+39 080 546 1818 / Fax: +39 080 546 1828

Acesta este numărul de telefon al secretariatului și este utilizat NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La aceast număr NU se furnizează informații consulare.

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români):  +39 080 548 1042;  +39 080 546 1893;   +39 080 548 4671;  +39 080 546 1470  - aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează la București în cadrul Ministerului Afacerilor Externe
 

Alte telefoane disponibile
 

Telefon de urgență+39-334-604-2299

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

 

E-mail: bari@mae.ro

Adresă de e-mail utilizată NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Web: http://bari.mae.ro

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

 

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

 • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania se pot adresa la adresa de e-mail bari@mae.ro sau accesând portalul  http://www.eviza.ro
   
 • IT: I cittadini stranieri che bisognano e desiderano chiedere il visto per entrare in Romania, sono pregati di consultare la versione in italiano di questa pagina internet a http://bari.mae.ro/it, di inviare le richieste per informazioni all'indirizzo e-mail: bari@mae.ro, o di accedere alla pagina web: http://www.eviza.ro.

Alte informații utile

 

 

Echipa consulară :

Dl. Ion-Mihai Știrbu, viceconsul - E-mail: bari@mae.ro

Dl. Dan Ștefănesa, consul - E-mail: bari@mae.ro

 

Program de lucru cu publicul

Programările se obțin prin transmiterea unei solicitări la adresa de poștă electronică bari.programari@mae.ro, sau pe portalul extern https://www.econsulat.ro. În solicitarea transmisă pentru obținerea programării se menționează serviciul consular solicitat, localitatea de rezidență din Italia și numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească.

 

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri în zilele lucrătoare, după cum urmează:

 • luni - joi:
  • 09.00 - 15.00 - preluare orice tip de documente;
 • vineri:
  • Program cu autoritățile locale și urgențe consulare.

PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI:

Toate serviciile consulare vor putea fi efectuate doar CU PROGRAMARE la Ghișeul Consular Online, prin portalul www.econsulat.ro  sau la adresa de e-mail: bari.programari@mae.ro 

Programările prin portalul www.econsulat.ro nu se pot accesa de pe smartphones.

 

Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Misiunile diplomatice și oficiile consulare nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara sediilor acestora.

 

PENTRU CETĂȚENII STRĂINI:

 • Pentru preluarea dosarelor în vederea depunerii jurământului de credință față de România și a celor pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei române, programărilese obțin prin poștă electronică la adresa de e-mail: bari.programari@mae.ro sau prin portalul Ghișeul Consular Online, www.econsulat.ro

Pentru informații care nu se găsesc pe pagina web bari.mae.ro, solicitanții se pot adresa la:

În cererea de informații vă rugăm să precizați nume și prenume, orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

 

Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale anunțate la rubrica „ACTUALITATEA CONSULATULUI” cu cinci zile înaintea fiecărei sărbători.

 

În cadrul procesului de modernizare a activității consulare, activitate realizată de Ministerul Afacerilor Externe pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în străinătate, a fost realizat un portal extern al aplicației Sistemul Informatic pentru Management Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni - SIMISC.

Astfel, accesând site-ul www.econsulat.ro, fiecare cetățean român, după ce își crează un cont personal, poate accesa serviciile consulare prestate la secțiile consulare și oficiile consulare ale României în străinătate, aplicația oferind următoarele avantaje:

 • Posibilitatea de a transmite online cererile de servicii consulare și documentația aferentă în mod sigur și rapid;
 • Accesul facil la informațiile necesare, indiferent de locație și timp, într-un mod eficient și transparent;
 • Posibilitatea de a solicita o programare online la sediile secțiilor consulare și oficiilor consulare, în funcție de adresa de domiciliu sau reședință a petentului.

 

Pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, utilizați link-ul www.econsulat.ro

Actualitatea consulatului

Program de lucru cu publicul la Consulatul General al României la Bari

14.11.2019

În contextul alegerilor prezidențiale care se vor desfășura în perioada: 08-10 noiembrie 2019 (turul II). Consulatul General al României la Bari NU va desfășura activitate cu publicul în zilele de: …

ANUNȚ FF IMPORTANT!

06.11.2019

Consulatul General al României la Bari informează cetățenii români care doresc să voteze la secția de votare numarul 339 din localitatea Catanzaro, Regiunea Calabria, că adresă secției de votare a fost modificată de…

Anunț important: Contribuțiile plătite de angajatori la INPS pot fi verificate online

30.10.2019

Institutul Național de Protecție Socială (INPS) din Italia pune la dispoziția tuturor o platformă unde se pot verifica în timp real contribuțiile sociale plătite de angajator pentru munca prestată de angajată, în…